Презентація «Календаря знаменних та пам’ятних дат»: цікаво? Дізнайся більше!

Новий туристичний рік Обласний комунальний заклад «Харківський організаційно-методичний центр туризму» розпочав онлайн-заходом=презентацією «Календаря знаменних та пам’ятних дат» з акцентом на I квартал. Чому обрано саме такий фокус уваги? Бо саме календарі є тим інструментом, що роблять планування роботи зручним, легким і змістовним. Мова про універсальне довідково-бібліографічне видання, яке з 1977 року видається Харківською обласною універсальною науковою бібліотекою. Це був партнерський захід, адже вже декілька років поспіль наші заклади товаришують, разом проводять різноманітні заходи, підтримують туристичні та краєзнавчі ініціативи один одного. Презентація «Календаря» – це не лише акція популяризації цього видання, а ще спроба зробити цей календар більш творчим, наближеним до кожного і на прикладі довести, як зручно у нашій праці завжди мати такий календар під рукою. Тому із задоволенням ми представили його нашій туристичній спільноті, вибудовуючи ідею, що його презентація надасть нам усім нам поштовх до нових творчих проєктів і тематичних заходів. Тим паче, що у 2024 році є багацько ювілярів та пам’ятних дат, які мають відношення до туристичної сфери.

Серед ювілярів цього року КЗ «Художньо-меморіальний музей І. Ю. Рєпіна». Його було відкрито у 1969 році з нагоди 125-річчя від народження митця. З того дня пролетіло вже 55 років. За цей час у музеї проведено безліч цікавих екскурсій. Відвідати його можна і зараз, хоча заклад офіційно не приймає туристів. Зробити це можна завдяки мобільному додатку «Віртуальні мандрівки містами України - Ukraine Open», до розробки якого ОКЗ ХОМЦТ має безпосереднє відношення. В межах заходу ми познайомили присутніх з додатком та презентували його можливості, представивши промо віртуальної екскурсії музеєм.

Згадали і ще про одного ювіляра. 31 березня цього року виповнюється 155 років від дня народження Миколи Сергійовича Бокаріуса, українського судового медика, криміналіста, одного із засновників радянської судової медицини, засновника першого в Україні Харківського науково-дослідного інституту судової експертизи. Тож у нас відбулася ще одна віртуальна подорож - до Кабінету-музею професора на базі Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса».

Таким чином, ми довели і собі, і іншим, що календарі бувають різними і серед них такі є, що майже живі. Вони розповідають про людей та події мовою своїх нащадків – нас з вами! А ми пишаємося добрими справами своїх земляків та шануємо і бережемо про них пам'ять!

Дякуємо усім учасникам заходу за згуртованість, командну роботу й завзятість! Розвиваймо туризм разом!