У Харкові відбувся тематичний захід «День екскурсовода 2024. Здобутки воєнного року».

Мінус двадцять шість по Цельсію, або наша святкова Арктична мандрівка з присмаком кави скандинавського обжарювання та морошкового варення від бренду «Arctic Food Lab». Так, у Фінляндії зараз дуже холодно! І хоча мандрівка була віртуальною, але смаки були справжні, як і емоції, які отримали всі її учасники. Саме у такому форматі у Туристсько-мистецькому хабі «Доступний простір подорожей» обласного комунального закладу «Харківський організаційно-центр туризму» відбулося святкування Всесвітнього дня екскурсовода. До речі, це в нас зимові свята вже закінчилися, а фінський чарівний дід Йоулупуккі продовжує зустрічати гостей у своїй хатинці та дарувати подарунки. Робить він це до самої весни! До нього на гостину ми і помандрували усією «родиною», бо ми мов кров’ю поєднані професійними інтересами та жагою до мандрів!

Якщо серйозно, то це була лише частинка заходу під назвою «День екскурсовода 2024. Здобутки воєнного року». Так, всупереч війні ми активно працювали. Зроблено було не мало і спочатку розмова була про головне. Підбили підсумки минулого року, обговорили спільні проєкти і плани на 2024 рік, а вже потім спілкувалися у неформальній атмосфері професійного свята. 

Презентація «Віртуальної мандрівки до Лапландії» та знайомство з Туристичним брендом «Arctic Food Lab» відбулася завдяки нашим Олені Дюженко та Вірі Дядченко, які тимчасово мешкають у Фінляндії та продовжують впроваджувати у життя ініціативи, що пов’язані з туризмом, культурою та креативними індустріями, посилюючи зв’язки між Україною та Фінляндською Республікою. Дівчата заздалегідь надіслали до Харкова посилочку зі справжніми фінськими смаколиками – сиром, кавою, варенням, цукерками та печивом з лакрицею, аби ми відчули, що слова про родину, це не гарний вираз, це – наша повага один до одного! 

Дякуємо усім за теплу зустріч та бажаємо скоріше зустріти перемогу та повернутися до роботи у мирному, красивому і щасливому Харкові! Найгарнішому місту на землі!

Принагідно вітаємо всіх, хто пов’язав своє життя з екскурсійною справою! З професійним святом, наші любі екскурсоводи! Мирного неба, витримки та наснаги вам!

P.S. Кого надихнула ідея нашого заходу, запрошуємо нижче до перегляду неймовірних відео про Фінляндську Республіку.